Még a Juncker-kabinet idején alakították át az önkéntességgel foglalkozó EU-s programot és indították el az Európai Szolidaritási Testület kezdeményezéseit. A program célja, hogy segítse azokat a 18-30 év közötti fiatalokat, akik szeretnének valamilyen formában hozzájárulni környezetük és tágabb értelemben Európa pozitív irányba történő megváltoztatásához. Mindezt Európai Szolidaritási Testület projektjein keresztül (is) megtehetik.

Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek ezek a projektek, kik és hogyan dolgoznak együtt, a fogadó szervezetek milyen lehetőségeket tudnak biztosítani a lelkes önkénteseknek. Éppen ezért van annak jelentősége, hogy minél több hazai civil szervezet, projekt kapcsolódjon be a kezdeményezésbe és egyben szerezze meg a Minőségi Tanúsítványt is, mely egyfajta biztosítékot ad a minőségi programvégrehajtásra.

Az EU-s program hazai lebonyolításáért is felelős Tempus Közalapítvány most szakembereket keres, akik a támogatást igénylő szervezetekkel együttműködve közösen dolgoznának egy-egy ifjúsági szervezet/csoport felkészítésén, a pályázatírás és a projektmenedzsment folyamatába történő bekapcsolódásának elősegítésén.

A szakértői munkát nem kérik ingyen. A díjazás mértéke minden – az ifjúsági csoport által kiválasztott – szervezettel való közös munka esetében nettó 10 000 Ft/kontaktóra, maximálisan nettó 200 000 Ft (vagyis 20 óra), amely tartalmazza a támogató szakember utazási költségeit, valamint minden egyéb, a támogató folyamathoz kapcsolódó költséget. A felkért szakemberekkel a Tempus Közalapítvány megbízási szerződést köt.

A jelentkezéseket 2021. április 1-ig várják.

További információ és jelentkezés:
https://tka.hu/hir/15406/felhivas-tamogato-szakembereket-keres-a-tempus-kozalapitvany

By EH