Július 5-én tette közzé az Európai Bizottság annak az új Eurobarométer felmérésnek az eredményeit, mely a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre koncentrál. A megkérdezettek közül 10-ből több mint kilencen (93%) súlyos, és csaknem nyolcan (78%) nagyon súlyos problémának tartják az éghajlatváltozást. Arra a kérdésre, hogy mi a bolygónk jövőjét érintő legnagyobb kihívás, a felmérésben részt vevők több mint negyede (29%) válaszként vagy a klímaváltozást (18%), a természet állapotának romlását (7%), vagy a szennyezés okozta egészségügyi problémákat (4%) jelölte meg.

A teljes felmérés itt olvasható.

Kötetlen beszélgetésre invitáljuk azokat, akik nagyszüleiktől már régen megtudhatták, hogy nyáron nagyon meleg van. Melegebb, mint az előző években. De szívesen látjuk azokat is, akik a globális felmelegedés katasztrofális következményeire hívják fel a figyelmet. De rendezvényünk látogatója lehet bárki, aki egyszerűen véleményt szeretne mondani és másokat meghallgatni éghajlatos kérdésekről. Szigorúan állampolgári, mondhatni „földszintes” megközelítésben. Ettől lesz érdekes a dolog.

Beszélgetésünk időpontja:
szeptember 2. (csütörtök) 11.00-12.00 óra

helyszíne:
MagNet Közösségi Ház
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Bevezető gondolatokat Tamás Pál szociológus, az MTA Szociológiai Intézet professzora fogalmaz meg.

A házigazda Európa Ház rendezvénye nyitott, de előzetes bejelentkezés szükséges. Ha részt szeretne venni, kérjük, 2021. szeptember 1-ig töltse ki jelentkezési lapunkat.

By EH