Az Európa Ház egy olyan nemzetközi program koordinátora, mely az állampolgárok szerepét vizsgálja az EU (makro)regionális politikájának alakításában. Arról van tehát szó, hogy milyen kapcsolat van közvetlen környezetünk, régiónk és az európai szintű döntéshozatal között. A kérdés tehát az, hogyan tudjuk mindezt befolyásolni, beleszólni a mi életünket is befolyásoló döntések alakításába. Az EU (makro)régiói olyan nagy területi egységek, melyek a tagállamok országhatárain átívelve közösen próbálnak egy-egy adott problémát kezelni, lehetőséget kiaknázni. Magyarország az EU Duna Régió Stratégiával (EUSDR) foglalkozó (makro)régió része.

A projektet az Európa Ház 2021. március 29-én a Bécs városa által koordinált EUSDR Danube Local Actors Platform (D-LAP) résztvevőinek is bemutatta.

A projekt keretében nyolc másik EU-s tagállamban működő civil szervezettel összefogva arra vállalkoztunk, hogy egy un. alternatív jelentést készítünk bemutatva, hogy bizonyos európai kérdésekről mit gondolunk mi, állampolgárok. A partnerekkel közösen megfogalmazott kérdésekre az Önök segítségével is keressük a válaszokat az EU tagállamaiban.

Kérjük, szánjon rá néhány percet, ossza meg tapasztalatait és válaszoljon az itt található kérdésekre. Tíz kérdésünk van, de természetesen nem kötelező valamennyire válaszolni. Mindazoknak, akik már válaszoltak a kérdésekre, nagyon köszönjük aktív részvételüket.

Az így összegyűjtött válaszok alapján készítjük el jelentésünket, melyet természetesen nyilvánosságra hozunk. Erről hírlevelünkben is tájékoztatást adunk majd.

Megköszönnénk, ha válaszait legkésőbb 2021. április 30-ig eljuttatná hozzánk.

A projektről további információt itt olvashat. A projekt az Európai Unió „Európa a polgárokért” programjának társfinanszírozásával valósul meg.

By EH