Magyarország 16 éve tagja az Európai Uniónak. Ez a több mint másfél évtized rengeted változást hozott életünkben, függetlenül attól, hogy a fővárosban, egy megyeszékhelyen vagy egy kis faluban élünk. A változásokat érzékeljük, de kevésbé gondolunk arra, hogyan is születnek ezek a mindennapjainkat befolyásoló döntések többe között magyar politikusok és európai parlamenti képviselőink részvételével.

Az Európa Ház egy 1990 óta folyamatosan működő civil szervezet, mely feladatának tartja, hogy tárgyilagos információval szóljon arról, mit is jelent a gyakorlatban Magyarország európai uniós tagsága. Olyan kérdésekről van szó, mint a külföldi munkavállalás vagy tanulás lehetősége, a mezőgazdasági támogatások vagy éppen a vírussal szembeni közös fellépés. De ne feledkezzünk meg a kötelező minimálbér kérdéséről sem!

Fontos, hogy tisztán lássunk ezekben a kérdésekben, legyünk tájékozottak és lehetőség szerint még a döntések megszületése előtt nyilvánítsunk véleményt, tegyünk javaslatot. Ez Európai Unió intézményei is folyamatosan erre ösztönöznek bennünket.

Ha szeretné, hogy Önöknél is kötetlen formában beszélgessünk arról, hogyan van jelen Európa a mindennapjainkban, hogyan képzelik el boldogulásukat, jövőjüket a gyorsan változó Európai Unióban, hívjon és mi megyünk! Szívesen ellátogatunk szervezetekhez, érdeklődést mutató csoportokhoz, nyári programok résztvevőihez, ősszel pedig iskolákba. Véleményüket, tapasztalataikat, javaslataikat szívesen eljuttatjuk Brüsszelbe, az Európai Unió illetékeseihez.

Ha érdekli a kezdeményezés, írjon az info@europeanhouse.hu email címre, hogy megbeszéljük a részleteket.

By EH