Már most szólunk: ha minden jól megy, akkor idén októberben új fordulót hirdet az Európai Bizottság, abban reménykedve, hogy 2022-től ismét lelkesen utazhatunk majd, a nyertes fiatalok egy ingyenes utazásra jogosító bérlet tulajdonosaként.

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak (azoknak, akik az adott évben töltötték be 18. életévüket), hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) a pályázaton nyertesek felfedezhetik Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait.

2020 nem volt szerencsés év a DiscoverEU szempontjából (sem). Azok, akik 2019-ben nyerték el az ingyenes vasúti bérletet, a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt természetesen nem tudták kihasználni a lehetőséget. Az ő bérleteiket a Bizottság 2021. augusztus 31-ig meghosszabbította.

Az érdeklődőknek a jelentkezéskor egy Európa történelmével és kultúrájával kapcsolatos hatkérdéses kvízre kell válaszolniuk, ami alapján a Bizottság munkatársai választják ki a nyerteseket.

További információ:
https://europa.eu/youth/discovereu_hu

By EH