Meghívó
Találkozó Jeroen Vergeylen úrral, Belgium magyarországi nagykövetével

„És mi belgák hová álljunk? – jól ismerjük ezt a vicces kérdést (aki nem, annak majd elmondjuk a történetét), mely hűen tükrözi Belgium flamand-vallon történelmi megosztottságát. És akkor még az ott élő német ajkúakról nem is beszéltünk.

Mindez persze nem akadálya annak, hogy a Belga Királyság immár tizenharmadik alkalommal töltse be az EU Tanácsának soros elnöki tisztét. A felhalmozott tapasztalatokra szüksége is lesz a belga diplomáciának és államigazgatásnak, hiszen jó hosszú a megoldásra váró feladatok sora. Európai parlamenti választások, háború Ukrajnában, tüntetések és váratlan választási eredmények. Jobb is, ha az ember abbahagyja a felsorolást.

Mi azért kértük fel Belgium magyarországi nagykövetét, hogy mondja el, hogyan készültek fel az elnökségre és mit kell tenni annak érdekében, hogy eredményes legyen munkájuk. Válasza annál inkább is érdekes, hiszen tőlük Magyarország veszi majd át a stafétabotot.

A házigazda budapesti Európa Ház hívja és várja az Európa Platform Magyarország programjában résztvevőket, az érdeklődőket a Nagykövet Úrral való találkozásra.

Tolmácsolásról gondoskodunk és a résztvevők a híres belga csokoládét is megkóstolhatják.

Kérjük, hogy részvételi szándékát 2024. február 13-ig jelezze.

By EH