Amerika és mi

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége két pályázatot is meghirdetett, melyekre hazai civil szervezetek elképzeléseit várják.

A kisebb összegű (5.000-10.000 dollár között) támogatásra olyan programokkal lehet pályázni, melyek a magyar-amerikai kapcsolatokat erősítik, kiemelve a közös értékeket. Minden programnak tartalmaznia kell egy amerikai elemet, vagy egy meghatározott területen kapcsolatot kell építenie amerikai szakértővel, szervezettel, vagy intézménnyel, mely kapcsolat elősegíti az amerikai nézőpontok jobb megértését. A másik kiírás az „1989 emlékezete és a transzatlanti kapcsolatok erősítése” címet viseli. Olyan programötleteket várnak, melyek párbeszédet indítanak el Magyarországon az 1989-es események olyan pozitív hatásairól, mint a megerősödött transzatlanti kapcsolatok, a megnövekedett kereskedelmi kapcsolatok a nyugati országokkal, a szabad utazás, az 1999-es NATO csatlakozáshoz vezető út, vagy a magyar állampolgárok demokratikus jogainak biztosítása, valamint arról, hogy az 1989-es események miként inspirálhatják a társadalmi szerepvállalást a mai Magyarországon. Az év során nyárig folyamatosan lehet pályázni, a pályázatokat három időpontban bírálják el: március 31., május 31. és július 31. A maximum megpályázható összeg 25.000 dollár.

További információ:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/embassy-funding/?fbclid=IwAR2dYlEjkacRMVIWjmpgIS3xO4cLoaL21G5g-K2zZSVL7wCa20lucC75X7k